Commando " vast" en spelen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel GiesGies

honden foto van Gies

Loes en ik gaan ondertussen al weer een aantal maanden naar de hondenschool. Loes doet het supergoed; we hebben al heel wat bijgeleerd. We hebben natuurlijk nog wat werkpunten, maar ach, het is leuk en we gaan vooruit. Elke hond heeft zijn eigen tempo!

 

We zitten wel echt vast met het dragen van de apport. Tijdens korte spelmomenten moeten we onze hond uitdagen om een speelgoedje (apport) vast te nemen. Dan zeggen we "vast!". Later moeten ze deze apport een eind kunnen dragen en weer terugbrengen. 

Ik heb al verschillende speelgoedjes geprobeerd, maar het interesseert haar allemaal niets! Ook thuis speelt ze zelden, en apporteren al helemaal nooit.

We hebben nu een Kong Wubba besteld, hopelijk vindt ze die leuk. Hebben jullie nog andere tips?

 

Loes moet van mij geen speelvogel worden, maar ze moet de oefening wel uitvoeren op een overgangsexamen.

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny 3 doggies

honden foto van Melissa en Penny

Op youtube staan veel goede filmpjes. Ik heb het met de clicker geleerd en dit is ook de makkelijkste manier. Ik heb vooral het filmpje 'how to teach your dog to fetch absolutely anything' van Kikopup gebruikt. Als ik nu iets gooi en het commando "vast" geef pakt ze het en geeft het aan mij. Wij hebben gisteren zelfs met een pen gespeeld inplaats van een tennisbal (die lag te ver weg en de pen lag naast mij) :-D Voor het gebruik van de clicker zijn ook veel filmpjes.

honden page profiel GiesGies

honden foto van Gies

Een clicker heb ik wel niet, maar ik kan het principe van die stapjes wel toepassen. Ga ik zeker mee aan de slag!

honden page profiel SaapSaap

honden foto van Saap

Soms is het gewoon een kwestie van het juiste speeltje vinden. Mijn hond had heel veel speeltjes, geen een wilde hij apporteren (terwijl hij het commando 'pak' wel kent, maar dan laat hij het daarna vallen). Uiteindelijk had ik een gek hamburgerspeeltje en die kon ik blijven gooien en die bracht hij terug. En elk ander speeltje bracht hij niet terug. Inmiddels kan hij ook de tennisbal apporteren.

honden foto van Danielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en Djaidey

Ik heb geen tips voor je, wel vervelend dat ze speeltjes niet vast wil houden of apporteren., er bestaan wel een soort van dummy's waar je koekjes/snoepjes in kan doen.

 

Mijn aussie Kaylin, speelt eigenlijk nooit met speeltjes thuis of op de hondenschool, maar als we moeten apporteren dan pakt zij ze wel, en het maakt haar dan niet uit of dat het een bal is, een knuffel, dummy of houten apporteerblok.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Mijn hond heeft apporteren geleerd stapje voor stapje met een clicker. Aanraken met de neus, met de mond en dan steeds verder tot ie het blok vastpakte. EN de cue er pas aan verbinden als het gedrag betrouwbaar wordt uitgevoerd. 

Heeft alles bij elkaar een jaar geduurd van niets naar apporteren. En later bleek dat ie het alleen in de ene trainingshal begreep..... Ik had thuis niet geoefend. 

Volgende forumvraag: Verhuizen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^